De gemeente

Jolande van Baardewijk

De gemeente

De Protestantse gemeente Duiven is een relatief jonge kerkelijke gemeente. De leden komen vanuit heel Nederland, met een verschillende kerkelijke achtergrond en zeer gemêleerd. Er is veel ruimte voor nieuwe vormen, waarbij ook rekening wordt gehouden met vaste rituelen. In de gemeente is veel energie en talent aanwezig, waarbij mensen uitgenodigd worden dit in te zetten. De gemeente komt in beweging. We geloven in de weg. We willen met elkaar in gesprek blijven om invulling te blijven geven aan de betekenis van geloven in de huidige en toekomstige tijd. Waar draait het nu eigenlijk echt om? Terug naar de basis.

Als gemeente hebben we regelmatig overleg met in de buurt liggende kerkelijk gemeenten, zoals de Protestantse Gemeente te: Didam, Zevenaar, Westervoort, Rijnwaarden, Lathum/Giesbeek.

Naast PKN gemeenten is er overleg met Duivense kerken, zoals KerkvoorNU, Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven/Velp.

Daarnaast hebben we een samenwerkingsverband met de Lutherse Gemeinde Gemünden.